Erkkertin

on vanhempieni Kerttu ja Erkki Rantamäen perustama cockerspanieleita kasvattanut kennel,johon on syntynyt ensimmäinen cockerspanielin pentue -v.78 . Kasvattajan peruskurssin he kävivät v.-82,jolloin he myös anoivat kennelnimen Erkkertin.Koiramme ja pentumme kasvoivat perheen keskellä eivätkä siis olleet tarhakoiria.Kasvatustyötä kertyi liki 30 vuotta ,joten voi melkein sanoa että rotutuntemus oli erittäin hyvä.

Erkkertin cockerspanielit saavuttivat näyttelyissä Bis-sijoituksia sekä saivat lukuisia muoto-ja jälkivalioarvoja. Niinpä Suomen Kennelliitto myönsi v.-91 Vuolasvirta palkinnon maineekkaasta ja kunniakkaasta kasvatustyöstä.Omista kasvateistamme Erkkertin King Of Night " Ville" oli yksi kennelin näyttelytähdistä. Vielä 12-vuotiaana harmaaparta Ville oli Bis voittaja. Ville rakasti esiintymistä loppuun asti ja niinpä se esiintyi kehässä aina niin kuin muita siellä ei olisi ollut,se tiesi olevan kehien kunkku,kuten monesti sanottiin.

Jälki-ja mejä puolen hallitsija oli kanta narttumme Leavenworth Sun Bubbles" Sini,"joka oli mm. kaksi kertaa spanieleiden jälkimestari,valtakunnallisessa SM-mejä kokeessa se sijoittui 3.sijalle. Lisäksi Sini sai lukuisia piirinmestaruuksia. Vielä 12-vuotiaana Sini sijoittui spanieleiden SM-mestaruuskisoissa 3.sijalle. Sini oli loppuun asti jälkikoira ja 15-vuotiaana Sini nukkui pois vanhuuden tuomiin sairauksiin.Viimeinen cockerspanieli pentue Erkkertin kennelissä oli v.1995,jolloin viimeinen koira,Mimmi, nukkui pois.

Meidän perheemme koirat ovat aina kuuluneet osana vanhempieni elämään aina siitä asti kun niitä on ollut. Niinpä he ovat tutustuneet karjakoiran sielun elämään aina v.2000 asti kun ensimmäinen karjiksemme saapui.

Yksi suurimmista haaveista aina minulla oli ollut että jonain päivänä myös ensimmäiset karjakoiran pennut syntyisivät Erkkertin kennelin nimen alle.

Niinpä Erkkertin kennel heräsi uudelleen henkiin vuosien hiljaiselon jälkeen,ja  ensimmäiset "Erkkertiläiset" karjakoiran pennut syntyivät v.2008,pentueen isäksi valittiin norjalainen sininen uros. Toinen pentue syntyi 2011.Tälläkin kertaa uros valinta sijoittui muualle ja pentueen isän luo matkasimme Hollantiin. 

Kasvatustyö on hyvin pienimuotoista eli joka vuosi ei ole pentuja. Mottomme onkin että satsaamme laatuun,emme määrään.

Vuonna 2017 teimme historiaa sijoittuen upeasti  Kennelliiton Vuoden Kasvattajakisassa 36.parhaan kasvattajan joukkoon ! Tälläistä menestystä ei vielä kukaan kasvattaja ole saavuttanut australiankarjakoirissa,joten olemme ylpeitä siitä että olemme tuoneet rotuamme upeasti esille tässäkin arvostetussa kisassa !

 

Kennel Erkkertin cockerspanielit olivat:

*FIN & JVA MVA Erkkertin King Of Night " Ville" (musta uros)
*JVA MVA Leavenworth Sun Bubbles "Sini" (pun.narttu)
*FIN MVA & BLRV-95 Erkkertin Boogie With Me "Mimmi" ( musta narttu)
*FIN & JVA MVA Erkkertin Spick And Span " Essi" (musta narttu)
*FIN & JVA MVA Erkkertin Sunny-Spaniel " Siiri" (pun.narttu)
*FIN MVA Erkkertin Tara-Lidia "Tara" (pun.narttu)
*FIN & JVA MVA  Erkkertin Frederica "Ami" (mustavalkoinen narttu)
*Liecocks Too Much Talk "Annelie" (blue roan narttu,Ruotsin tuonti)

 


Koirakerhojen jäsenyyksiä mm:

*Suomen Kennelliiton jäseniä v.1974 alkaen
* Satakunnan Spanielikerhon jäsenet v.1975 -2004 vuoteen saakka, jolloin kerho lopetettiin.Toimineet näyttelytoimikunnassa koko ajan,Erkki  puheenjohtajan tehtävissä n.10 vuoden ajan,Kerttu jäsensihteerinä ja rahastonhoitajana.
* Erkki saanut Mejä-tuomarin oikeudet  v.1992
* Kumpikin toimineet v.2003 alkaen Porin Pieneläinhautausmaan vapaaehtoistyöntekijöinä hoitaen haudan kaivaukset ja kuljetukset. Ovat myös kerhon hallituksen jäseniä.
* Kerttu on ollut Satakunnan Kääpiö-ja Seurakoirakerho (Satsky ry) yhdistyksen johtokunnan hallituksen jäsen jo  v.-80 alkaen
*Suomen Australiankarjakoirat ry:n jäseniä v.2007 alkaen. Toimi jalostustoimikunnan jäsenenä v 2011